25 mai 2014

Str. Observatorului din comuna Baciu, jud. Cluj


Primăria comunei Baciu a amplasat plăcuţe cu numele străzilor din localitate, printre ele numărându-se şi Str. Observatorului, prima alee pe dreapta după ce treci de Petrom.


Surpriza plăcută constă în faptul că edilii de aici nu dau uitării trecutul mai puţin cunoscut al comunei vecine Clujului: în urmă cu vreo 30-40 de ani pe dealul de aici exista unul dintre puţinele observatoare astronomice personale din ţara noastră. Despre acesta şi despre pionieratul lui Romulus Irimeş am scris un articol în 2012

Romulus Irimeş împreună cu soţia la Observator

2 comentarii:

  1. Salut Dan

    Numele lui Romulus Irimes este deseori prezent in arhivele revistei ''Meteor'' a Asociatiei Astronomice Maghiare aka MCsE.
    Iti multumesc pentru ca ne reamintesti despre Irimes.
    Putem sa aflam mai multe despre el,despre activitatea lui ,despre biografia sa, despre realizarile sale?
    Cand am organizat in anii ' 89 +' 90+ ' 91 intalnirile astronomilor amatori de la Arad, nimeni ,dar absolut nimeni ,nu a amintiti despre Irimes.
    Am aflat despre el mult mai tarziu,in epoca Internetului,pe Lista SARM.

    Unul din fidelii cititori al exceptionalului tau blog ,cu toata stima,Mircea

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mircea, iti multumesc pentru cuvintele frumoase, aprecierile tale inseamna mult pentru mine. Acum doi ani, cand am incercat sa pun cap la cap fragmentele despre Romulus Irimes care mi-au parvenit de la dl. Ioan Mircea Corpodean, mi-am dat seama ca din pacate nu am suficiente informatii pentru a reface biografia lui. Sarcina mi-a ramas in schimb undeva in minte si voi incerca sa revin la ea odata ce timpul imi va permite.

      Ștergere

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...