11 septembrie 2012

Binoclu Auriol 12x32 de la Lidl


În oferta actuală a magazinului Lidl găsim și micul binoclu Auriol 12x32 la prețul de 55 lei. Deși îi poate satisface cu brio pe excursioniștii de ocazie sau pe birdwatcheri, dimensiunile reduse ale obiectivului său (32 mm) vor trezi dezamăgire în rândul astronomului amator... și pe bună dreptate! Specialiștii recomandă să folosim pentru astronomie binocluri de cel puțin 40 mm deschidere pentru a colecta cât mai multă lumină. Un binoclu de 40 mm va colecta cu aproape 60% mai multă lumină decât unul de 32 mm, producând imagini sesizabil mai luminoase. Dacă am văzut că cel de-al doilea număr reprezintă diametrul obiectivului în milimetri, primul parametru ne indică puterea de apropiere a instrumentului. O mărire de 12x reclamă o susținere stabilă, altminteri imaginea Lunii va începe să ne danseze în ocular. 

În concluzie, nu vă recomand să achiziționați binoclul Auriol 12x32 pentru privit stelele, decât cel mult poate pentru Lună. Mult mai bun pentru această categorie de interes e versiunea lui superioară, de 10x50. Ultima dată l-am văzut tot la Lidl, prin primăvara, la un preț de sub 100 lei. Aveți în vedere că în acest lanț de magazine ofertele sunt ciclice: vin și trec repede. Va trebui să pândiți deci modelul 10x50, dar eu zic că merită!   

3 comentarii:

  1. Acum costa doar 29.99 LEI

    RăspundețiȘtergere
  2. la asemenea pret, asa si calitatea.

    RăspundețiȘtergere
  3. La pretul asta merita...si chiar bun la 12x...doar sa respecte asta...ca mai nou scriu una pe el si de fapt vezi ca e alceva

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...