8 decembrie 2011

OZN lângă Mercur?

Un filmuleț postat pe Youtube face furori în rândul ozeniștilor...



Imaginile respective au fost surprinse de satelitul NASA STEREO A. În film vedem cum ejecțiile solare de plasmă parcă lovesc repetat un obiect "invizibil" de dimensiuni uriașe aflat în preajma planetei Mercur. Ceea ce mă duce cu gândul la tehnologia cloak din Star Trek...

Nu e un fals. Imaginile le puteți vedea direct de la sursă aici: 
http://secchi.nrl.navy.mil/index.php?p=js_secchi_day

Pe acea pagină este și un FAQ despre ceea ce ei numesc "artefact de imagine". Poate specialiștii în foto să înțeleagă mai bine explicațiile lor. Pe mine ma depășesc:
http://secchi.nrl.navy.mil/wiki/pmwiki.php?n=Main.FAQ

Pozele de la care a pornit tot tămbălăul au fost luate de sonda STEREO A. M-am uitat puțin și prin arhiva imaginilor sondei gemene, STEREO B. Și să vezi și să nu crezi... am găsit un alt OZN, de această dată în jurul lui Marte. Filmul meu aici:



Cred că totuși este vorba de ceva efect fotografic indus. E cam ciudat să ai două nave spațiale la sute de milioane de kilometri distanță, pulsând sincron pe ritmul ejecțiilor de plasmă. Dar nu imposibil...

Căci în cazul lui Marte artefactul se află de cealaltă parte a planetei, și o precede, ceea nu cred că se poate datora "interpolării imaginilor" așa cum zic explicațiile oficiale. Interesant oricum.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...