5 martie 2012

O punte astrologică


Anul trecut prin vară, Sorin Apostu se lăuda că va continua programul de modernizare a pasarelelor pietonale peste râul Someșul Mic. După succesul înregistrat cu Podul Elisabeta, cel din zona Operei Maghiare, următorul pe listă trebuia să fie podețul metalic ce leagă cartierul clujean Grigorescu de Parcul Iuliu Hațieganu (Babeș).


Începute timid prin toamnă-iarnă, lucrările la punte nu s-au finalizat nici până azi. Constructorii au apucat să întărească structura podului cu o traversă purtând 12 sigilii metalice, corespunzătoare celor 12 semne zodiacale... Doar că între timp zodiile nu s-au mai arătat favorabile Primarului...

"Zic unii că și acolea să fie fostu războiul cu viclenie, că cela ce piierde, fiește cându nu va să afle vina sa, ci mută la altul, iară acéstea de la Dumnezeu suntu tocmite ca nimica să nu fie stătătoare pre lume, ci toate de răsipă și trecătoare: pre cei de jos îi suie și pre cei suiți îl pogoară, ca să fie de pildă și de învățătură noao, să cunoaștem că nu avem nimica pre lume, fără numai lucruri bune."

 Grigore Ureche, "Letopisețul țărâi Moldovei"
 
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...